Lidt om CarbonCuts
Vi planlægger at etablere 'Projekt Ruby', et CO₂-lager ved Rødby på Lolland, som er udpeget af den danske stat for sin geologiske velegnethed. Vores fokus på landlagring sikrer både sikker og omkostningseffektiv CO₂-lagring. I juni 2024 gav de danske myndigheder os licens til at udforske undergrunden i Rødby. Undersøgelserne, der vil tage tre år, vil afgøre om Ruby kan realiseres.
Med hovedkontor i Kgs. Lyngby og som datterselskab af BlueNord, der ejer en betydelig andel af DUC (Dansk Undergrunds Consortium), har vi adgang til omfattende viden om energisektoren og den danske undergrund. BlueNords indsigt og kapitalgrundlag styrker vores position som førende CO₂-lagringsoperatør
Hele teamet
Ken er administrerende direktør og grundlægger af CarbonCuts. Med over 30 års erfaring i energisektoren bringer han stærke ledelsesevner og omfattende projektledelseserfaring. Ken har ledet internationale og tværfaglige teams i modningen og udviklingen af multimillion-dollar projekter i offshore olie- og gasindustrien. Gennem sin karriere har Ken arbejdet for BlueNord, Shell, Hess og Ørsted/DONG. Han er uddannet kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Aymen er Wells Manager hos CarbonCuts. Han har mere end 18 års erfaring i olie- og gasindustrien, hvoraf de seneste 16 år har været hos Shell på projekter i blandt andet Norge, Storbritannien, Irak og senest Oman. Aymen har omfattende erfaring inden for on- og offshore projekter med brøndboring og nedlukning og CCS-brønddesign. Han har en bachelorgrad i Mekanik og Produktionsteknik og en kandidatgrad i Petroleumsteknik fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Zanne tiltrådte CarbonCuts i starten af 2023 med omfattende erfaring fra olie- og gasindustrien samt DTU Offshore. Hun har haft forskellige administrative og tekniske roller med specialisering inden for teknisk og administrativ support, kvalitetskontrol, databehandling, rapportering, projektassistance og budgetkoordinering. Zanne er kendt for sin omhyggelige sans for detaljer og stærke organisatoriske evner, og hun yder essentiel support til ledelse, kolleger og interessenter.
Jesper har været med fra start og leder forretnings-udviklingsindsatsen. Hans primære ansvarsområder er forståelse, analyse og løsning af udfordringer i værdikæden for CO2-fangst og -lagring, samt udforskning af markedsmuligheder for CO2-fjernelse. Jesper har en MSc i teknologisk entreprenørskab fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og en BA i matematik fra Københavns Universitet. Før han tiltrådte CarbonCuts, arbejdede han med uddannelse, ledelse og udvikling i Fonden Mosen, grundlagde sin egen virksomhed, TrailFox, og har også en fireårig karriere i Søværnet bag sig.
Pierre er projektchef for Ruby CCS-projektet og kom til CarbonCuts i november 2024. Med base i København har Pierre over 20 års erfaring inden for projektledelse, ledelse og ingeniørarbejde, senest fra sin stilling som Head of Projects & Engineering hos INEOS Energy Denmark. Her var Pierre projektleder for Greensand-pilotprojektet for CO2-injektion, som blev udført i 2022/2023 i den danske Nordsø.
Hemanth er Commercial and Finance Lead hos CarbonCuts med over 18 års erfaring i energisektoren. Han har en bred baggrund inden for kommercielle, finansielle og tekniske discipliner og har bidraget til projekter i Danmark, Indien, Polen, Holland og Singapore. Hemanth har arbejdet med dekarbonisering, CCS, upstream gas og energitransition. Hos Shell samarbejdede han med globale LNG-kunder og interessenter om bæredygtige løsninger, med fokus på værdikæder for CO2-lagring og nye teknologier som hydrogen og e-fuels.
Anders er Senior Business Advisor med omfattende erfaring inden for strategiudvikling og implementering i krydsfeltet mellem forretningsudvikling, finans og organisation. Han har en Ph.D. i forretningsmodeller og har arbejdet som leder, iværksætter og konsulent. I de senere år har Anders assisteret flere internationalt orienterede højvækstvirksomheder. Han arbejdede initialt som konsulent for CarbonCuts A/S, inden han tiltrådte som fuldtidsmedarbejder i begyndelsen af 2024.
Susanne er ansvarlig for kommunikation og eksterne relationer. Med over 20 års erfaring har hun haft internationale ledende roller inden for kommunikation og public affairs hos Telia, Shell, Better Place og E.ON. I 2017 stiftede Susanne Comm-Unity ApS, hvorfra hun har rådgivet virksomheder som Ørsted, TotalEnergies og startups. Siden 2020 har hun deltaget i forskning af social accept af CCS i sine postgraduate studier i Sustainable Business ved Cambridge University og via DTU Management (Bifrost). Hun er M.A. i sprog/int. forhold.
Charlotte Laurentzius er Exploration Manager hos CarbonCuts. Med næsten 30 års erfaring i olie- og gasindustrien har hun haft ledende roller inden for undergrundsoperationer, udvikling og efterforskning. Gennem årene har Charlotte arbejdet for Maersk Oil, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og senest BlueNord. Hendes karriere omfatter projektledelse af internationale og tværfaglige teams med opgaver i Danmark, Qatar og Kasakhstan. Hun har en kandidatgrad i geologi fra Københavns Universitet.
Jan er Senior Geoscientist hos CarbonCuts og er ansvarlig for planlægge og indsamle seismik og udføre 3D geologisk modellering. Han har 16 års erfaring med undergrundsoperationer og har arbejdet i tværfaglige projekter med felter i produktion, feltudbygning, efterforskning og forretningsudvikling. Desuden har han udført kvalitetskontrol og -styring. Hans erfaring er primært fra olie- og gasindustrien i Norge og Danmark, hvor han har arbejdet for Statoil, VNG Norge, Neptune Energy og senest BlueNord. Jan har en ph.d. i geologi fra Københavns Universitet og har forsket inden for geologi og biologi.
Kenneth er journalist og kommunikatør med bopæl på Lolland-Falster. Han har mere end 30 års erfaring fra medie- og kommunikationsbranchen. Gennem sin karriere har Kenneth haft roller som journalist, reporter, redaktionssekretær, redaktionschef og kommunikatør for organisationer som Lolland-Falster Folketidende, Danmarks Radio, Kommunernes Landsforening, Lolland Kommune, REFA I/S og PR Kommunikation. Han har en diplomuddannelse i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Vibeke er HSEQ og myndighedsansvarlig hos BlueNord Group og er ansvarlig for at sikre overholdelse og håndtering af relevante myndighedsansøgninger- og tilladelser for CarbonCuts' Ruby CCS-projekt. Med base i København har hun over 16 års erfaring i den danske energisektor, primært inden for olie, gas og geotermisk energi, hvor hun har arbejdet for Energistyrelsen, Nordsøfonden og BlueNord. Vibeke har en MSc fra DTU, København, og har haft forskellige roller inden for produktion, udvikling og HSE.
Maja en procesingeniør hos Mogensen Process, tiltrådte CarbonCuts i begyndelsen af 2023. Hun har primært fokuseret på den konceptuelle procesdesign af Ruby-projektets faciliteter. Maja har en grad i chemical engineering og international business og en MSc i chemical engineering fra Danmarks Tekniske Universitet. Hun har udført koncept- og procesdesign af Ruby faciliteterne vha. avancerede simuleringsværktøjer fra AspenTech software, støttet af specialistkolleger hos Mogensen Process.
Lars har arbejdet mere end 40 år med sedimentære bjergarter, herunder deres dannelse, karakterisering og reservoiregenskaber. Han har særlig fokus på Trias' terrestriske aflejringer, såsom fluviale, æoliske og lacustrine sandsten og muddersten. Lars har indgående studeret Bunter sandstensformationen i Danmark, Tyskland og Storbritannien og har arbejdet med lignende forekomster i Grønland. Han har udgivet over 100 artikler i internationale tidsskrifter og har rådgivet adskillige energiselskaber for at øge deres reservoirforståelse.
Bestyrelse
Jacqueline tiltrådte BlueNord i 2019 og har været Chief Financial Officer siden oktober 2023. Hun påtog sig rollen som bestyrelsesformand for CarbonCuts A/S i juni 2024. Jacqueline har over 20 års erfaring inden for finans og revision i energisektoren i Australien, Storbritannien og Danmark. Før hun kom til BlueNord, havde Jacqueline forskellige lederstillinger hos Shell, AGL Energy, EY og PwC. Hun har en Bachelor of Commerce og en Bachelor of Arts fra Monash University i Australien og er medlem af Chartered Accountants Australia and New Zealand.
Erling har været professor i anvendt termodynamik ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i over 25 år og har ledet internationalt anerkendte forskningsaktiviteter endnu længere. Han har lang erfaring inden for samarbejdet mellem industrien og det akademiske miljø og har modtaget flere priser. Siden 2010 har Erling været institutdirektør for DTU Kemi. Erling har en MSc og PhD i kemiteknik fra DTU. Han er næstformand for bestyrelsen i INNO-CCUS, som han er en af arkitekterne bag. Erling er medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber og har siddet i bestyrelser for fonde, non-profit virksomheder og forskningsorganisationer.
Maj er geofysiker med over 25 års erfaring i den globaleenergisektor. Hun har haft ledende roller med fokus på tekniskkvalitetssikring, vejledning af store investerings-beslutninger, udformning af virksomhedsstrategi og optimering af organisationsstrukturer tilpasset til energi- og klimadagsordenen. Hun er uddannet i Geoscience fra IFP-skolen iParis og Københavns Universitet og har diplomer i bestyrelsesledelse fra CBS ogINSEAD Executive Management-programmet. Hun er i dag chef for CO2-lagring hos Rambøll.
Dr. Gonzalo Zambrano Narvaez er professor i geoteknisk engineering ved University of Alberta, Canada, specialiseret i geofysisk energiforskning. Hans tidlige bidrag inden for geomekanik fokuserede på geologisk CO2-lagring, især på protokoller for måling, overvågning og verifikation (MMV). Gonzalo er også præsident og medstifter af GZN Consulting Inc., et canadisk konsulentfirma, der støtter nationale og internationale organisationer engageret i energisystemer. Han har forfattet 55 publikationer og har et patent. Som medlem af CarbonCuts' advisory board bidrager han med sin ekspertise inden for MMV-relaterede emner.